Artikelen

Haven van Battenoord

Afdrukken


In 1461 werd Nieuwe-Tonge gesticht. Nabij Nieuwe-Tonge ligt het buurtschap Battenoord, hier was (en is nog steeds) de haven van het dorp. Nieuwe-Tonge en met name Battenoord zijn zwaar getroffen door de Watersnoodramp van 1953. In Nieuwe-Tonge zijn enkele bekende Nederlanders geboren, zoals Cornelis Verolme, de scheepsbouwer, en generaal Snijders, de opperbevelhebber van het Nederlandse leger ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.
 
De haven zag er in de jaren 60 in basis hetzelfde uit, zoals in onderstaande foto te zien is. Wat opvalt is de directe verbinding met de zee. Daarnaast is linksbovenin de uitkijkpost zichtbaar.Ook toen was de haven van Battenoord een populaire plek, getuige de (zeker voor die tijd) vele auto's op onderstaande foto. Er is altijd wel iemand in de haven te vinden!


 

Café Battenoord

Vlak achter de haven lag vroeger "Café Battenoord" (zie foto). De huizen staan er nog, maar café Battenoord bestaat helaas niet meer.

Opnieuw een foto van café Battenoord, maar vanuit een andere hoek.Goeree Overflakkee is één van de laatste Zuid-Hollandse eilanden waar nog veel rust, ruimte en natuurschoon te vinden is. Ook zijn er op dit eiland veel mooie en gezellige dorpjes waar door de plaatselijke bevolking diverse evenementen worden georganiseerd.
 

Film Nieuwe Tonge en Battenoord 1975

Foto en filmmateriaal van Jan Kieviet en Jan Gebraad van Nieuwe Tonge en Battenoord in 1975. Te zien zijn foto's en film van de haven, camping De Grevelingen en de aanleg van de Brouwersdam.
Link naar YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=4YdyWh8QWlg
 

Links met meer informatie over Battenoord

http://www.battenoord.nl
http://nl.wikipedia.org/wiki/Battenoord
 

Copyright © 2018 WSV Battenoord. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Blue joomla theme by Party Bonus