26 mei 2012: Werkdag en barbecue 2012

Zaterdag 26 mei om 7.00 uur s'ochtends was het zover, het jaarlijks onderhoud aan de haven van Battenoord. Aan de oproep van de havencommissie was door ca. 50 leden gehoor gegegeven en dat was maar goed ook want er was dit jaar een flinke klussenlijst. Direct werden verschillende klusteams gemaakt onder leiding van een ervaren lid van de havencommissie. Welke ervaring ze precies hadden was niet altijd even duidelijk. Broodjes, koffie, thee en frisdrank was super geregeld en het weer zat mee op deze productieve dag.

Foto show op YouTube

Joost van den Berg heeft deze dag heel veel foto's gemaakt en daar direct een hele mooie slideshow van gemaakt op YouTube.
Klik op deze link om de slideshow te starten

Gerealiseerde klussen

Vele handen maken licht werk! Daardoor hebben we met alle deelnemende leden de volgende klussen weten te realiseren:

• Kade
    - Touw langs de kadewanden maken
  • Steigers
    - Verschillende palen inkorten, alles op één lengte
    - Dwarsliggers en plankendek A-, B- en C-steiger vastzetten of vervangen
    - Herstellen trappen
  • Trailerhelling
    - Schoonmaken rondom de helling
    - Betonijzer op helling lassen
    - Verschillende palen inkorten, alles op één lengte
    - Dwarsliggers en plankendek vervangen
  • Opslag
    - Hout uitzoeken
    - Hekwerk

Barbecue

Om 17.00 uur was er een BBQ om gezellig bij te praten, voor de nieuwelingen om kennis te maken, ervaringen uit te wisselen of gewoon de gezelligheid van een club met elkaar te delen.