19 februari 2012: Voorbereiding baggerwerkzaamheden

Dankzij onderstaande foto's van Leendert Noordzij hebben we weer wat nieuws te melden met de beelden erbij. Als voorbereiding op de baggerwerkzaamheden zijn in het weekend van 19 februari 2012 de laatste boten uit het water gehaald of tijdelijk ondergebracht in Herkingen. WSV Herkingen heeft aangeboden om de boten tijdelijk op te vangen tegen een zeer gunstig tarief, waarvan onze vereniging dankbaar gebruik heeft gemaakt. Zo zie je maar, beter een goede buur dan een verre vriend!

Redenen dat dit zo vroeg in het seizoen moest gebeuren:
- Zeer lage tarieven voor tijdelijk liggeld bij WSV Herkingen
- We voorkomen overlast voor mens en dier door nu al te baggeren
- Het vaarseizoen kan zo snel mogelijk beginnen!

Gelukkig had het meerendeel van de leden begrip voor de noodzaak van het baggeren en het tijdstip waarop we met de werkzaamheden zijn begonnen. Onderstaande foto laat goed zien hoe leeg de haven op dit moment is.

Onderstaande foto met de haven vanuit een ander hoek met op de achtergrond de stacaravan die beschikbaar werd gesteld door "Caravanhandel de Grevelingen", waardoor men tussen de werkzaamheden door weer even op temperatuur kon komen en er warme soep of koffie beschikbaar was.